Гуакамоле - це ціле сімейство авокадных соусів або паст. Існує досить багато його різновидів, одну з них я й приготовила.Ингредиенты: 1 стиглий плід авокадо, 2 зубчики часнику, сік половини лимона або лайма, 1 маринований або солоний огірок, петрушка, кріп, кінза, мелений чорний перець за смаком. Процес приготування: авокадо розрізати вздовж навпіл, кісточку прибрати, а м'якоть акуратно витягнути ложкою, зберігши шкірку в цілісності. Можна розім'яти виделкою або подрібнити в блендері. Відразу полити лимонним соком. Огірочки, часник і зелень нарізати якомога дрібніше. Все змішати із збитим авокадо, поперчити. Можна трохи додати соєвого соусу в залежності від солоності огірків. Тепер знову пасту покласти в порожню оболонку, прикрасити. Дуже смачно мазати на скибочку чорного хліба. Звичайно, можна додавати в гуакамоле і свіжі помідори, варені яйця. Вітаються пекучі перчики халапеньо і болгарський різнобарвний перець. Все, що душа забажає!
|