Гострі креветки з імбиром і морквою: Листя зеленого базиліка 1 стебло Імбир свіжий 1 штука Моркву штуки Перець чилі 1 штука Петрушка 1 стебло Масло рослинне по смаку Цукор тростинний 20 р Соус соєвий-50 г Часник 2 зубчики Кінза (коріандр) 1 стебло Лимони штуки Креветки 8 штук. Нарізати імбир і моркву дрібною соломкою. Нарубати дрібно чилі і часник. Очистити креветки від панцира і чорної смужки на спинці. Свежемороженные креветки сірого кольору, рожеві — вже варені. Обірвати листя кінзи, відрізати товсті частини стебел петрушки і разом з листям базиліка крупно порубати. Кілька листя залишити для прикраси. Розігріти олію на сковороді, на великому вогні закинути моркву та імбир. Потім чилі, часник і креветки. Все кілька разів перемішати. Закинути зелень, додати соєвий соус, цукор, вичавити трохи соку лимона і дати хвилинку рідини випаруватися. Викласти на тарілку і посипати свіжими листям.
|