Якщо чесно, я завжди вважала, що горобина може використовуватися тільки для виготовлення різних лікарських засобів з народної медицини і подумати не могла, що зі звичайної горобини можна приготувати що-небудь смачне, а в особливості десерт! І дуже здивувалася зустрівши такий ось рецепт! Що потрібно для приготування: 16 грон червоної горобини, одне яйце, чотири столові ложки цукрового піску, 100 г борошна, половина склянки пива (необхідно використовувати світле пиво), дві чайних ложки кориці, щіпка солі, рослинна олія для смаження. Слід відокремити яєчний жовток від білка, після чого білок відкласти, а жовток змішати з попередньо просіяного борошном і додати пиво в такій кількості, щоб вийшло досить густе тісто. Залишити тісто на півгодини. Яєчний білок тим часом необхідно збити з дрібкою солі, а потім акуратно вмішати в тісто. Горобинові грона потрібно ретельно промити і дати їм обсохнути. Рослинна олія добре розігріти. Кожну гілочку горобини треба занурити в тісто, після чого покласти в розігріте масло і смажити близько 5 хвилин. Дати стекти зайвому жиру. Готову страву посипати сумішшю цукру і кориці.
|