Гніздо глухаря: 200 грамів курячого м'яса; 3 середні моркви; 1 велика картоплина; 1 головка ріпчастої цибулі; 2 яйця; свіжа зелень петрушки і кропу; сіль за смаком; чорний мелений перець; рослинна олія; майонез. куряче м'ясо Відваріть в підсоленій за смаком воді до готовності. Остудіть і порвіть на волокна (або наріжте гострим ножем соломкою). Морква вимити, очистити, нарізати соломкою і посмажити на рослинному маслі до готовності. Обов'язково посоліть. Почистіть картоплю і також наріжте соломкою і посмажте до готовності. Головку ріпчастої цибулі наріжте дрібними півкільцями і обсмажте, не забувши посолити. Зваріть круто яйця. Відокремте білок від жовтка. Білок наріжте дрібною соломкою. Змішайте куряче м'ясо, моркву, картоплю, цибулю і яйця. Заправте майонезом, поперчіть за смаком. І гарненько перемішайте. Тепер візьміть решту варені жовтки, розімніть їх виделкою. Парочку жовтків залиште для натирання (в кінці). Додайте дрібно порізану зелень кропу, майонез, сіль і перець за смаком. Все добре перемішайте. Візьміть плоску тарілку і по краях покладіть гілочки свіжої зелені петрушки (можна використовувати і листя зеленого салату). Зверху викладіть приготований салат і в центрі зробіть невелике заглиблення. Тепер візьміть чайною ложкою суміш з жовтка, руками сформуйте кульки, обваляйте в натертих (ми залишали пару) жовтках і акуратно викладіть в центр.
|