Гата — дуже смачні рулетики: Для тіста: 400 г борошна пачка вершкового масла (250 г) 2 яйця і 1 білок 250 г сметани 1 чайна ложка соди 1 пачка ванільного цукру. Для начинки: 1 склянка борошна 1/2 пачки вершкового масла 1,5 склянки цукру ванільний цукор. Зверху: 1 жовток 1 столова ложка молока. В борошно нарізати холодне масло. Перетерти руками, додати соду і ванільний цукор. Зробити лунку, додати яйця і сметану. Перемішати виделкою. Замісити тісто (якщо потрібно, сміливо додайте ще борошна). Начинка: Борошно перетерти з холодним маслом. Додати цукор і ванільний цукор. Перемішати. Тісто розділити на 3 частини. Кожну частину розкачуємо (товщиною приблизно 3 мм) і рівномірно засипаємо начинкою. Звертаємо рулетиком і нарізаємо на невеликі шматочки. Деко застеляємо папером для випічки викладаємо гату. Зверху змащуємо жовтком, розведений молоком. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Дати охолонути.
|