Фруктовий лід: Для фіолетового шару: Чорниця (можна заморожену) — 3/4 склянки (70г); чорничний Йогурт 1,5% жирності або знежирений — 50г; Лід — 1/4 склянки. Для білого шару: Йогурт несолодкий 2% жирності або знежирений — 150г; Цукор — 1 чайна ложка (10г); Ванілін — 1/4 чайної ложки; Лід — 1/4 склянки. Для рожевого шару: Полуниця (можна заморожену) — 3/4 склянки (70г); Полуничний йогурт 1,5% жирності або знежирений — 50г; Лід — 1/4 склянки. Додатково: маленькі Пластикові стаканчики на 50мл — 7шт; Палички для морозива — 7шт. Змішуємо в блендері кожен колір окремо і відкладаємо в сторону. Потім заливаємо перший колір (фіолетовий) у форму. Заповнюємо приблизно 1/3 склянки. Можна використовувати звичайні пластикові одноразові стаканчики. Ставимо в морозилку. Через 20-30 хвилин дістаємо і вставляємо палички. Ставимо назад у морозилку ще на 30 хвилин. Після цього часу, дістаємо наші стаканчики і заливаємо наступний шар — білий. Залишаємо приблизно 1/3 частину склянки вільною. Відправляємо в морозилку ще на одну годину. Потім, наливаємо останній шар — рожевий. Ставимо в холодильник на 2 години або до повного замерзання. Фруктовий лід готовий!
|