Фріттата з моркви: Оливкова олія – 2 ч. л. Моркву – в тертому вигляді півсклянки Пастернак — в тертому вигляді півсклянки Зелена цибуля – 3-4 стрілки дрібно нарізані Яйця – 3 шт. Сир – півчашки в натертому вигляді Петрушка – 2 ст. л. дрібно нарізаному вигляді Борошно – 1 ст. л. Сіль. Змішайте в скляній або керамічній мисочці: натерту моркву, пастернак і нарізану цибулю. Залийте суміш двома чайними ложками оливкової олії і 2-3ма ст. л. води. Поставте овочеву основу фріттати мікрохвильовку на 3-5 хвилин при 600Вт. Овочі повинні стати м'якими. Потім овочеву суміш виймаємо і злегка охолоджуємо. Поки остигають овочі, змішуємо яйця, тертий сир і нарізану петрушку. Солимо і перемішуємо. Додаємо овочеву суміш і знову перемішуємо. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо квадратну (так прийнято, що фріттата повинна бути квадратної форми) форму для випікання оливковою олією, виливаємо наше тісто і запікаємо 10-15 хвилин.
|