Після поїздки на дачу повернулися з черговою партією кабачків. Застосування знайшлося відразу - на вечерю була фрітатта з кабачками. По-нашому, це звичайний омлет з овочами, відрізняється лише тим, що запікати фритатту потрібно в духовці.
Два середніх кабачка (приблизно 700 грам) ріжемо уздовж навпіл і потім кожну половинку нарізаємо тонкими скибочками (напівкружечками). Дві цибулини дрібно ріжемо, подрібнюємо одну - дві часточки часнику. Розігріваємо в пательні олію, обсмажуємо цибулю і часник, додаємо кабачки і обсмажуємо все разом хвилин десять.
Готуємо омлетну суміш. 4 - 5 яєць збиваємо з молоком і сіллю, можна додати трохи чорного меленого перцю, свіжу зелень і спеції які любите. Якщо є сир натріть на дрібній тертці і теж додайте в омлет (трохи залиште для верху). Залийте омлетною сумішшю кабачки з цибулею, зверху посипте сиром і поставте в духовку. Запікається фрітатта хвилин двадцять на середньому вогні.
Як варіант можна готувати з додаванням шинки або ковбаси, смаженого або вареного м'яса, додати помідори, зелений горошок. Виходить цілком самодостатнє і смачне блюдо, але якщо воно здається легким, то на гарнір ідеально підійде молода варена картопелька з зеленню.
|