Головна » Статті » Рецепти

Французьке печиво «Макарун»
Французьке печиво «Макарун»:

3 сирих яєчних білка
30г цукру
200г цукрової пудри
110 г меленого мигдалю
щіпка солі
1 ст. ложка лимонного соку
1 пакетик харчової фарби (порошок).
Крем:
100 г розм'якшеного сл. масла
5 ст. ложок вареної згущенки
Горіхи, цукрову пудру і харчову фарбу висипати в чашку, перемішати.

Холодні білки, сіль і лимонний сік збити міксером або в кухонному комбайні до збільшення маси в півтора рази. У два прийому ввести цукор і продовжувати збивати до «стійких піків». Білки перекласти в чашку, всипати трохи цукрово-горіхової суміші, акуратно перемішати. Потроху, невеликими порціями вводячи горіхи з цукром, вимішуємо тісто. Білки осядуть, маса стане текучо-важкої. Деко застелити пекарської папером. За допомогою
кондитерського мішка (у мене його немає, користуюся целофановим) відсадити на лист невеликі коржі, близько 3-х см в діаметрі. Залишаємо коржі на 45 хвилин на столі, щоб підсохли. Випікати при температурі 140, режим «конвекція» рівно 15 хвилин. Поки печиво остигає на деку, готуємо крем. М'яке вершкове масло збити до «пухнастості», додати варене згущене молоко і збити-перемішати на маленькій швидкості до однорідності. Охолоджений корж змастити кремом (краще використовувати кондитерський шприц, якщо є), накрити другим коржем і злегка притиснути, щоб крем трохи виступив. Скласти печиво на тарілку і сховати годин на 12 в холодильник.

Просмотров: 437
Категория: Рецепти |
| Теги: крем, печиво

Рекомендовані рецепти:

Макаронний салат "Рим"
Курка, запечена з травами
Паштет по-східному
Кабачковий пиріг з сиром і м'ятою
Гречані млинці з пшеничною мукою
Курячі зрази з грибами і рисом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: