Форель з помідорами і сиром у фользі: форель, краще брати готові стейки 4 шт, м'який сир 180 г, томати свіжі міцні 4 шт, лимон 1/2 плоду, кріп 50 г, приправи для риби 1/3 пакетика, майонез 100 мл, будь пісне масло без аромату 3 ч. л., кулінарна фольга. Стейки форелі, сполоснувши і висушивши папером, злегка присолити, рясно залити видавленим з соком лимона, потім обваляти в приправи для риби. Кріп вимити і томати, дати обсохнути. Нашаткувати і зелень, і помідори (кружечками). Сир (недорого і смачно брати Російський або Костромської) потерти. З фольги, шляхом згортання в два шари, зробити кульочки-кишеньки. Зсередини їх промазати пісним маслом. У кожен такий кульочок помістити по підготовленій стейку форелі. Туди ж покласти по щіпці рубленого укропчика, по парі гуртків помідорів, слідом відправити сир. Видавити на сир трохи майонезу, розрівняти, загорнути щільно отвори кишеньок-кульочки — і в духовку. Результат буде чудовим, якщо запікати півгодини на температурі, звичної для тієї, коли ви готуєте пироги або, скажімо, м'ясо по-французьки. Хвилин за 8 до фіналу фольгу слід відкрити і дати утворитися рум'яної скоринки. Подавати можна в розгорнутій фользі. Кращий гарнір до такої форелі — молода картопля та пухирчасті огірочки, хоч свіжі, хоч малосольні.
|