Філе курки, смажене на сковороді - страва досить легке у приготуванні з яким справиться і починаюча господиня. І за часом процес теж недовгий, особливо, якщо чекаєте гостей.500 гр курячого філе нарізати невеликими шматками, посолити, присипати улюблених прянощів - сушений базилік, трохи імбиру, курукурмы, чорного і червоного перцю, меленої паприки. Можна взяти продається готову суміш спецій, де зазначено "для курки" або каррі. Перемішати шматочки і відразу ж викласти в сковороду з нагрітою соняшниковою маслом. Можна використовувати і вершкове масла навпіл з якимсь пісним. Обсмажити шматки з усіх боків на середньому по потужності полум'я протягом 10 хв. Після цього щільно закрити кришкою, налив півсклянки кип'яченої води або білого вина. Збільшити вогонь майже до максимуму, витримати філе 5 хв, потім кришку зняти і знову смажити курку хвилин 5. Вогонь вимикаємо, готово! Викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і овочами. На гарнір добре підійде картопляне пюре.
|