Фаршировані кабачки: кабачки або цукіні 1 кг м'ясний фарш 400 грам рис 0,5 склянки сметана 1 склянку твердий сир 150 грам цибуля ріпчаста 100 грам (1 штука велика) часник 2-3 зубчики зелень кріп або петрушка сіль, перець за смаком. вимийте Кабачки і нарежте кружечками завтовшки 2 див. Середину виріжте ножем, товщина стінки приблизно 1 см. Якщо кабачки дрібні, то можна розрізати їх вздовж, у формі човників. Рис відварити до готовності. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити. Додати у фарш, рис, цибулю, подрібнений часник, сіль, перець, зелень. Цибулю можна додавати і не обсмажений, тоді його потрібно пропустити через м'ясорубку. Фаршируємо підготовлені кабачки, викладаємо на деко. Готуємо сметанний соус. У сметану додаємо сіль, перець, часник, зелень, можна додати будь-які приправи на ваш смак. Заливаємо цим соусом кабачки. Посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.
|