Естонська випічка: 120 мл теплого молока 1 ч. ложка цукру або меду 1 шт яєчний жовток 30 гр вершкового масла Щіпка солі 15 гр дріжджів 300 гр борошна. Додатково: 50 гр вершкового масла 3-4 ст. ложки цукру 1-2 ч. ложки кориці. Дріжджі розчиніть у теплій (не гарячий!) молоці з цукром і залишіть у теплому місці, щоб запенились. Вершкове масло (30 гр) розтопіть збийте з жовтком, всипте борошно, сіль, влийте дріжджі і замісити тісто руками. Готове тісто викладіть в промаслений миску і закрийте. Залиште в теплому місці на 1-2 години або поставте в вимкнену нагріту до 30°C духовку. Вершкове масло (50 гр) змішайте з 3-4 ложками цукру і корицею до однорідної маси. Розімніть тісто руками, розкачайте товщиною в 1 см. Нанесіть суміш масла, цукор і кориці на пласт тіста, щільно скрутіть в рулет. Скручений рулет розрізати навпіл уздовж, залишаючи неразрезанным кінчик. Переплетіть 2 половинки і з'єднайте кінці, щоб утворилося замкнене коло. Змастіть залишилася маслянно-цукровою сумішшю перед тим, як відправляти в піч. Після викладіть на деко і випікайте при 200°с протягом 20-25 хвилин. На останні 5-10 хвилин можна зменшити температуру до 180°C. Дістаньте з духовки, присипте цукровою пудрою або змастіть сумішшю лимонного соку з цукровою пудрою.
|