Еклери: Молоко 1 склянку (250 мл). Масло вершкове 100 гр. Борошно 150 гр. Сіль щіпка. Яйця 4 штуки. У каструлю налити молоко, покласти туди масло, щіпку солі. Масло гарненько розтопити і додати просіяне борошно, постійно перемішуючи, заварити масу і зняти з плити. Потім збиваючи масу по одному додати яйця. Готову масу в наповнити кондитерський мішок або шприц, і видавити смужки довжиною 10 см. на змащений маслом або постелений пергаментом деко.Між смужками залишити відстань 5 см( при 180 гр 30 хвилин). Духовку при випіканні еклерів не відкривати. У готових еклерах робимо отвір і наповнюємо заварним кремом, зверху еклери покрила розтопленим на водяній бані шоколадом. Заварний крем: 400 мл молока, 2 жовтки, 1,5 ст. л. борошна, 1,5 ст. л крохмалю, 80 гр цукру, ванілін. В посуді для мікрохвильової печі розтираємо жовтки з цукром і ваніліном, вливаємо молоко і додаємо борошно, крохмаль. Добре перемішати, щоб не було грудочок і в мікрохвильовку на 3-5 хвилин на МАКС потужність (це в мікро… функція розігрів). ОБОВ'ЯЗКОВО через кожну хвилину виймати і гарненько-гарненько перемішати, що б не було грудочок. Густота крему залежить від того скільки будете готувати за часом (4 хвилини).
|