Дуже ліниві пельмені: Робимо тісто. 3 склянки борошна, 1 яйце, 2/3 склянки води, 1/2 чайної ложки солі. Просіваємо борошно. Додаємо яйце. Додаємо воду. Вимішуємо. Залишаємо на 30-40 хвилин на розшаровуванню (ОБОВ'ЯЗКОВО). Робимо фарш. м'ясо, цибулю, сіль, перець. м'ясо: 50% свинина, 50% яловичина. Все інше за смаком і консистенцією. 30 хв від замісу тіста пройшло? Розкачуємо його листом товщиною не більше міліметра. Викладаємо зверху фарш, звертаємо в рулет. ОБОВ'ЯЗКОВО защипуємо довгий край. Ножем ріжемо на стовпчики. Це і є наші «ленивенькие». А далі просто – хоч у воду, хоч на пару, хоч в мікрохвильовку... Я поклав порізані рулетики в глибоку сковороду, на подушку із смаженої моркви і часнику, залив зверху розведеної у воді сметанкою з «Хмелі-Сунелі» і на кожну пельменьку по маленькому шматочку масла. Накрив кришкою і гасила на невеликому вогні, поки майже вся рідина не вбереться. Не забудьте розкласти по тарілках, посипати зеленню.
|