Ви любите варену згущенку? Злегка карамельного відтінку, тягучу, смачну, солодку... Її можна на тост або намазувати просто так з чаєм їсти, пиріг намазувати замість крему. Пропоную приготувати домашню варену згущенку, вона набагато смачніше магазинного і звичайно ж корисніше. Спочатку треба зварити згущене молоко і потім вже його зварити до карамельного відтінку. Тепер все по порядку. Спочатку з трьох літрів молока і кілограма цукру варимо згущене молоко. Варимо, постійно помішуємо, поки молоко три рази не зменшиться в обсязі і загусне.
Як тільки згущене молоко охолоне, перелити її в скляну банку або в скляну глибоку миску. Ставимо банку (миску) у більш широку каструлю, на дно якої рушник укладаємо. Зверху фольгою треба банку (тарілку) накритий щільно і на повільному вогні варити згущене молоко, не помішуючи. Через пів години вона суттєво змінить колір і придбає карамельний присмак. З трьох літрів літр вареного згущеного молока виходить.