Хочу запропонувати рецепт оригінального домашнього майонезу, але відразу попереджаю - ДУЖЕ калорійний продукт.)) Але смачний. Нам знадобляться десять перепелиних яєць, чотириста грам олії соняшникової, одна ложка гірчиці, трохи солі і оцту зовсім трохи (на свій смак бажано орієнтуватися при додавання оцту).
Яйця промиваємо, витираємо насухо, розбиваємо в посуд для збивання. Додаємо сіль і гірчицю, пару крапель олії рослинного і починаємо збивати міксером. Все інше масло треба дуже тонкою цівкою додавати і якщо масло починає відділятися від основної маси - припиняємо процес додавання олії. Як тільки маса знову стає однорідною - знову починаємо додавати. Потім трохи оцту додаємо. Сир твердий на дрібній тертці подрібнюємо і водимо рівномірно майонез, продовжуючи збивати. Кількість сиру на свій розсуд додавайте.
Я зазвичай з перепелиних яєць, майонез збиваю, але так само можна курячі жовтки брати, якщо ви точно впевнені, що яйця свіжі і що в них сальмонельозу немає.
Такий майонез відмінно до салатів з сухариками підходить. До салату "Цезар". Приємного!