Готуються ці чудові цукерки наступним чином: заморожену полуницю виймаємо з морозилки, даємо її трохи відтанути і потім пюрируем в блендері. Отримана маса має тверді шматочки і насіння, ось від них нам і треба позбутися. Для цього протираємо масу через сито. Процес нудний, але без нього ні як. Протерта маса виглядає гарно, смачно, не містить кісточок. Мигдальні горішки можна попередньо обсмажити, остудити і подрібнити в кавомолці. Можна не обсмажуючи горішки подрібнювати. Змішуємо пюре полуничне з цукровою пудрою і горішками. Тепер увага: маса повинна вийти на стільки еластичною, що з неї можна було б ліпити кульки. Тому зміцнити і зробити масу більш щільною можна шляхом додавання мигдалю та цукрової пудри. Ліпимо кульки, заморожуємо трохи, занурюємо в шоколад зубочисткою і на пергамент викладаємо, знову відправляємо в холодильник. Так само можна в масу (перед формуванням цукерок) додати лікер або бренді або лимонний соус.