Для того, щоб приготувати таку солодкість з айви вам знадобляться наступні інгредієнти (для приготування 20-25 шматочків десерту): один кілограм айви, один кілограм цукрового піску, один стакан кокосової стружки, одна чайна ложка кориці і пергамент для випічки. Спочатку плоди айви слід ретельно помити, після чого розрізати на четвертинки, покласти в підходящу за розміром каструлю і, заливши водою, варити протягом 20 хвилин, а потім злити воду і знову айву промити і очистити від шкірки і серцевини. Далі плоди айви необхідно натерти на крупній тертці і додати до одержаної маси цукровий пісок і корицю і знову поставити варити на невеликому вогні протягом півгодини, постійно помішуючи при цьому. Потім варити ще близько двох годин, помішуючи рідше до тих пір, поки маса не стане тягучою, прозорою і не рідкою. Деко з високими бортиками вистелити пергаментом для випічки, зверху на нього висипати половину кокосової стружки і розрівняти її. Далі на шар кокоса викласти айвову масу і дати їй рівномірно розтектися, а потім рівним шаром висипати решту кокосову стружку. Після цього поставити деко в холодильник на кілька годин, а перед подачею порізати десерт ромбиками або квадратиками.