Десерт «Ялинки з секретом»: для крему: Масло вершкове — 250 г Цукрова пудра — 500 г Молоко — 5-8 ст. л. Харчовий барвник зеленого кольору, Ваніль, Сіль. для кексів: Борошно – 3 склянки Вода кімнатної температури – 2 склянки Цукор – 1.5-2 склянки Какао – 6 ст. л. Рослинне масло – 3-4 ст. л. Оцет – 1.5-2 ст. л. Сода – 2 ч. л. Сіль – 1 ч. л. Ванільний цукор – 1-2 ч. л. Начинка: Полуниця (великі ягоди). Приготуємо крем. М'яке вершкове масло гарненько збиваємо в міцну білу масу. Цукрову пудру попередньо просіваємо і додаємо до маси. Додамо ваніль, сіль, харчовий барвник і ретельно зіб'ємо. Коли вийде пружна однорідна маса — додамо молоко (до бажаної консистенції крему). Все це збиваємо хвилин 5-7. Приготуємо невеликі кексики. Змішуємо всі сухі компоненти: борошно, цукор, какао, соду, сіль і ванільний цукор. Просіваємо 2 рази через сито. Наливаємо оцет, потім масло, перемішуючи все кожен раз виделкою! Не збивати! Наливаємо воду і все перемішуємо виделкою або ложкою. Не довго. Не збивати! Викладаємо тісто для шоколадних кексів у формочки і випікаємо 30 хвилин при температурі 180-200 градусів. З отриманої маси виходить приблизно 24 кексика. Змастимо кекс кремом і зафіксуємо ягоду. Поставимо на холод, щоб полуниця добре приклеїлася. Візьмемо кондитерський мішок з найменшою зірчастої насадкою, покладемо туди наш зелений крем. Починаючи з нижнього краю по колу починаємо видавлювати ялинові гілки на ягідку. Приставляємо кінчик насадки до ягідці і починаємо видавлювати крем, поки не видавимо стовпчик приблизно в 1 см, після чого припиняємо тиснути і відриваємо руку з корнетиком. На початку припиняємо тиснути і тільки після цього відводимо руку. Робимо так по колу до самого верху , намагаємося розташовувати стовпчики в шаховому порядку по відношенню до попереднього ряду. Готову ялинку прикрашаємо драже і зірочкою.
|