Це німецький класичний десерт, подається він у високому десертному келиху. Готується з сиру (звичайно в ідеалі потрібен якісний досить жирний домашній сир) з додаванням шоколаду, молока, ванільного цукру. Головний інгредієнт, що додає пікантність даного десерту, це вишня. Вишня потрібна саме консервована, не свіжа і не заморожена. Можна вишневий компот відкрити і цю вишеньку з компоту використовувати для десерту. Сир (грам двісті - триста) треба ретельно збити з двома ложками молока і з цукром + ваніль. Всі додаємо за смаком, якщо сир сухий,то молоко додаємо. Якщо ж сир "мокрий", то можна обійтися і без молока.
Тепер у високий келих накладаємо тонкий шар збитого сиру, потім йде вишенька (один шар), потім натертий на тертці шоколад і знову збитий сирок. Шарів повинно бути багато, власне чим їх буде більше, тим смачніше сам десерт "Чорний ліс".
Келих з десертом на пів годинки треба обов'язково поставити в духовку, тоді він просочується і трохи застигає. Приємного!