Лангустинами називають ракоподібних, які мають по десять ніг і досягають в довжину десяти - двадцяти сантиметрів. На вигляд вони дуже схожі на омарів, але за своїми габаритами ближче до річкових раків. Лангустини широко використовуються в кулінарії, тому що вони дуже поживні і корисні. У ста грамах лангустина знаходиться сімнадцять грам білка і два грами жиру, оскільки в них високий вміст фосфору, то лангустини сприяють посиленню мозкової діяльності. Якщо з'їдати в день по сто грам лангустінов, то ця кількість буде дорівнює 20 відсоткам добової потреби в магнії, 10 відсотків добової потреби у кальції і 33 відсотки - в йоді і міді.
Лангустини вважаються делікатесом, тому так просто у продажу їх не знайти. Італійці люблять готувати з цим морепродуктом різотто, іспанці - паелью. Китайці та в'єтнамці замінюють лангустинами королівських креветок. Французи пристосувалися готувати з лангустінов суп, який називається суп по-ортезски. Для приготування страв з цього морепродукта в основному використовуються цілі тушки лангустінов, але в деяких випадках у них відварюють тільки хвостики.