Згадую своє дитинство, цитрусові рідко можна було купити в магазині і якщо вони купувалися, то відразу по кілограму або навіть по два. А щоб лимони не псувалися і не підсихали (адже вони довго не зберігаються навіть у холодильнику, кірка починає сохнути сильно), так от щоб вони не псувалися, їх присипали з цукром і укладали в трилітрову банку. Лимони треба промити дуже добре і тонко нарізати часточками, можна не часточками, а тонкими кільцями. В чисту банку укладаємо перший шар лимонів, потім насипаємо цукор, потім лимони знову йдуть і потім цукор. Так виходить безліч шарів, поки повністю не заповниться вся банку.
Ставимо банку в холодильник, через добу рясно виділяється сік, цей сік можна додавати в чай або робити лимонад. Лимонад робиться так: пару ложок лимонного соку заливаємо газованою водою, пару листочків м'яти додаємо і домашній лимонад готовий! Зберігати таким способом лимони в сахарі можна дуже довго, аж до самого літа, тільки неодмінно зберігати в холодильнику. Приємного!
|