Хочете до вечері або обіду замість звичного хліба незвичайні булочки? Смак у них новий і дуже цікавий за рахунок додавання в тісто вівсяних пластівців. Ну а начинка - сюрприз! Інгредієнти: склянку вівсяних пластівців швидкого приготування, два яйця, 150 грам сиру, склянку борошна, чайна ложка розпушувача, 100 мл молока, 80 г вершкового масла, щіпка солі. Для начинки: дві цибулини, дрібні печериці, зелень, сіль і перець, рослинне масло.
Яйця збиваємо з молоком, змішуємо з вівсяними пластівцями, даємо трохи постояти. Потім додаємо тертий сир, м'яке вершкове масло, сіль, розпушувач і просіяне борошно. Борошна може знадобитися трохи більше. Тісто має вийти густим, щоб можна було зліпити кульки. В сковорідці розігріваємо масло, обсмажуємо цибулю та печериці (їх обсмажуємо цілком), солимо-перчимо. Коли начинка охолоне, додаємо зелень. З тіста робимо кульки, розминаємо в коржик. На середину кладемо по грибочку і трохи цибулі з зеленню. Формуємо булочку, викладаємо на застелений пергаментом деко і випікаємо на середньому вогні (темп. 180 градусів) хвилин 20-25.
|