Булочки з кремом «Патисьер»: 200 мл. теплого молока 35 гр. вершкового масла 1 яйце 2 ст. ложки цукру щіпка ваніліну 14 ч. ложки солі 1 ч. ложка сухих дріжджів 2-2.5 склянки борошна (склянка=250 мл) Начинка: Начинка будь-яка або крем «Патисьер». У теплому молоці розчинити дріжджі, поки відставити убік. Масло розтопити, перелити в миску, додати яйце, цукор, сіль і ванілін, все добре розтерти виделкою. В молоко з дріжджами просіяти 1 склянку борошна, перемішати, додати суміш з масла яйця і цукру, перемішати, поступово додаючи решту просіяне борошно замісити гладке тісто, перекласти його в миску змащену олією, накрити, прибрати в тепле місце на 1 годину. Тісто обім'яти, поділити на 9 частин, кожен шматочок розкачати щоб був овальної форми, відступивши трохи від верхнього краю покласти трохи крему (приблизно 2 чайних ложки), накрити верхнім краєм тесту, краю придавити щоб начинка не витекла. Залишився нижній краї тіста порізати на смужки і загорнути на верх булочки. На деко укладати так, щоб краї смужок виявилися знизу, так вони не розкриються при випіканні. Булочки накрити плівкою і дати постояти 10 хвилин, духовку нагріти на 180 градусів, булочки змастити збитим яйцем. Поставити в духовку, випікати до золотистого кольору. Готові булочки перекласти на решітку, посипати цукровою пудрою.
|