Якщо ви думаєте, що лимон і яблучко як зазвичай додаються в тісто - ви помиляєтеся! У цьому рецепті начинкою наповнюють вже готові бісквітні кексики. Втім, трошки яблук в тісто можна покласти, але це за бажанням.
Для тіста знадобиться: три яйця, склянка цукру, склянка борошна, одне яблуко (за бажанням) Для начинки: два яблука, дві столові ложки цукру, кориця, лимон.
Якщо все ж таки вирішите додати в бісквіт яблуко, то його краще дуже дрібно нарізати, а не терти на тертці. Інакше яблуко дасть сік, і тісто може не піднятися. Яйця добре збити, поступово додаючи цукор. В пишну масу потроху додавайте борошно, розмішуючи ложкою знизу вгору. В останню чергу додайте яблуко. Розкладіть тісто по формочках, випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Готові кекси відразу не діставайте, нехай потихеньку остигають в духовці.
Тим часом для начинки яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо дуже дрібно. Поливаємо лимонним соком, посипаємо цукром і корицею. Додаємо лимонну цедру, ставимо на слабкий вогонь і тушкуємо, поки яблука не стануть м'якими. Даємо охолонути. Виймаємо кекси, розрізаємо навпіл. З нижньої половинки виймаємо м'якоть, наповнюємо начинкою і закриваємо кришкою. Посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо часточкою лимона.