Треба трохи постаратися, щоб спекти по-справжньому високий, рівний і красивий бісквіт. Форму краще взяти роз'ємну круглу, застеливши папером для випічки тільки дно, при цьому немає необхідності змащувати маслом стенки.Состав: по 1 склянці борошна і цукру, 6 яєць, 1 чайна ложка ванільного цукру. Взяти дві великі ємності, акуратно відокремити білки від жовтків. До жовтків додати ванільний цукор і пів склянки цукрового піску. Віночком вручну розтирати, поки вся маса не побіліє і не стане однорідною, збільшившись в обсязі в 2-3 рази. Борошно просіяти кілька разів, щоб вона стала більш повітряної, поступово з'єднати з жовтками, безперервно заважаючи. Тепер збивати білки міксером, почала повільно, потім все збільшуючи швидкість в міцну піну, поки при нахилі миски білки не будуть залишатися нерухомими. Не припиняючи збивати, ввести маленькими порціями цукор, що залишився. Тепер десь третину збитих білків перекласти до жовтків і лопаткою, рухами знизу вгору, перемішати. Додати всі білки і також обережно перемішати в єдину масу. Вилити у форму, поставити в нагріту до 200 С духовку, випікати 40 хвилин, не відкриваючи дверцята перші 20 хв!
|