Бефстроганов: яловича вирізка 600 р середні цибулини 2 шт. сметана 100 г томатна паста 25 р борошно 1 ч. л. вершкове масло для обсмажування сіль, перець. М'ясо вимити, обсушити і нарізати шматками товщиною 2 див. Шматки відбити до товщини 7-10 мм, після чого нарізати їх тонкими смужками довжиною 3-4 див Посипати сіллю і перцем. Розігріти на сильному вогні сковороду з високими бортами або сотейник, зменшити вогонь до помірного і обсмажити м'ясо, 5 хв. Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями і обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору, 6 хв. Додати в сковороду з м'ясом. Приготувати соус. Сметану розігріти, додати обсмажену на маслі борошно і перемішати. Потім покласти томатну пасту. Соус повинен придбати світло-рожевий колір. Зняти з вогню, не доводячи до кипіння. Залити м'ясо з цибулею приготованим соусом, перемішати і добре прогріти, але не кип'ятити. Відразу подати до столу з гарніром.
|