Головна » Статті » Рецепти |
Бараняча нога з картоплею, чебрецем і підливою
На шість порцій нам потрібно: півтора кілограма картоплі; одна двокілограмова бараняча нога; чорний перчик; морська сіль; великий пучок чебрецю; рослинна (оливкова) олію; одна стіл. ложечка крохмалю; Розігріваємо духовку до 230 гр. Натираємо баранячу ногу сіллю, оливковою олією і перцем. Шкіру на нозі надрізаємо ромбиками. Кладемо у форму для запікання одну гілочку чебрецю, а зверху на неї баранячу ногу і ставимо в духовку. Картоплю чистимо, розрізаємо на четвертинки, відварюємо вісім хвилин і обкладаємо нею ногу. Через двадцять хв. зменшуємо температуру до 190 гр. і запікаємо баранину до готовності. Картоплю періодично перевертаємо лопаткою і поливаємо соком, що виділився з баранини. Готову баранину викладаємо на блюдо, зверху посипаємо рубаним чебрецем, накриваємо фольгою і даємо відпочити п'ятнадцять хвилин. Форму з соком, що залишився після запікання баранини, ставимо на вогонь, додаємо крохмаль і трохи оливкової олії. Варимо соус до загусання. Знімаємо фольгу, розкладаємо картоплю навколо баранячої ноги і поливаємо її соусом. | |
Просмотров: 583 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |