Головна » Статті » Рецепти

Бараняча нога з картоплею, чебрецем і підливою
На шість порцій нам потрібно:
півтора кілограма картоплі;
одна двокілограмова бараняча нога;
чорний перчик;
морська сіль;
великий пучок чебрецю;
рослинна (оливкова) олію;
одна стіл. ложечка крохмалю;

Розігріваємо духовку до 230 гр. Натираємо баранячу ногу сіллю, оливковою олією і перцем. Шкіру на нозі надрізаємо ромбиками. Кладемо у форму для запікання одну гілочку чебрецю, а зверху на неї баранячу ногу і ставимо в духовку.

Картоплю чистимо, розрізаємо на четвертинки, відварюємо вісім хвилин і обкладаємо нею ногу. Через двадцять хв. зменшуємо температуру до 190 гр. і запікаємо баранину до готовності. Картоплю періодично перевертаємо лопаткою і поливаємо соком, що виділився з баранини.

Готову баранину викладаємо на блюдо, зверху посипаємо рубаним чебрецем, накриваємо фольгою і даємо відпочити п'ятнадцять хвилин.

Форму з соком, що залишився після запікання баранини, ставимо на вогонь, додаємо крохмаль і трохи оливкової олії. Варимо соус до загусання.

Знімаємо фольгу, розкладаємо картоплю навколо баранячої ноги і поливаємо її соусом.
Просмотров: 583
Категория: Рецепти |
| Теги: картоплю, ногу

Рекомендовані рецепти:

Домашні цукерки з інжиром
Шашлик на маївку з свинини
Здобні рогалики з какао
Салат "Сільський"
Тонкі пиріжки з картоплею
Samosa - індійські пиріжки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: