Головна » Статті » Рецепти

Баклажани по-гурійськи на зиму
Ті, хто любить баклажани, їх ще називають «синенькі», часто замислюються над тим, як би зберегти овоч на зиму і які приготувати консервації. Одним з таких способів є консервування баклажанів шматочками з часником.
Інгредієнти:

Баклажани – 5 кг;
Сіль – 500 гр;
Часник – 150 гр;
Масло рослинне – ½ літра.

Для приготування маринаду:

Вода – 5 літрів;
Оцет 9 % - 2 столових ложки.

Процес приготування:

Необхідно вибрати баклажани, після цього промити і нарізати на шматочки довільної розміру. Потім пересипати їх сіль і дати постояти близько години.

Після цього їх треба промити. Приготувати маринад і проварити в ньому баклажани до готовності.

Потім злити маринад і готові баклажани налити масло рослинне і дрібно нарізаний часник. Все добре перемішати і скласти в підготовлені стерилізовані банки. Після цього треба закатати, потім виставити банки вниз кришками і укутати ковдрою. Після того як повністю баночки охолонуть, можна відправити їх на зберігання.

Консервація добре стоїть при кімнатних умовах.

Приємного апетиту!
Просмотров: 610
Категория: Рецепти |
| Теги: баклажани

Рекомендовані рецепти:

Піта - середземноморський хліб
Вершковий пиріг по середньовічному рецептом
Салат "Часточка кавуна"
Фруктовий коктейль з апельсином і бананом (рецепт)
Оселедцева маса для бутербродів і грінок
Кекси з чорницею і брусницею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: