Баклажани по-грузинськи: 3 баклажана середніх розмірів, 1/2 склянки очищених волоських горіхів, 2-3 зубчики часничку, пучок петрушки (а краще кінзи), а крім цього сіль і рослинне масло. Вимиті і витерті насухо баклажани слід порізати на тонкі поздовжні скибочки, після чого щедро посипати їх сіллю і дати постояти протягом півгодини. Потім скибочки баклажанів потрібно промити водою, підсушити паперовими рушниками і обсмажити на розігрітому рослинному маслі з обох сторін. Викласти смажені баклажани на серветку, щоб з них стік зайвий жир. Подрібнити і змішати за допомогою блендера волоські горіхи з очищеним часником і дрібно нарубаною зеленню петрушки (кінзи), після чого викладати невелика кількість такої начинки на обсмажені баклажани і згорнути рулетиками.
|