Ароматний пиріг з гарбузом: Тісто: Маргарин (або вершкове масло) 100 г Яйце 1 шт. Сметана 100 р. Борошно 250 г Сода 0,5 ч. л. Сіль 0,5 ч. л. Начинка: Гарбуз очищена 450 р Цукор 0,5 склянки Вершкове масло 40 г Сіль щіпка Крохмаль 1 ч. л. Цедра 1 лимона. Для тіста маргарин (або масло) розітріть з борошном в крихту.Додайте яйце, сіль, соду, сметану і замісити не дуже круте тісто. Загорніть тісто у харчову плівку і відправте в холодильник, поки готуєте начинку. Очищену тыквунатритенакрупнойтерке,посоліть,чтобыонапустиласок.Відіжміть.З'єднайте гарбуз з цедрою лимона і крохмалем.2/3 частини тіста розкачайте, розподіліть у форму, зробивши невеликі бортики.Зверху розподіліть гарбуз, посипте цукром і розкладіть шматочки вершкового масла.Розкачайте тісто, накрийте їм пиріг і защепніть краю. Зробіть кілька надрізів зверху, щоб при випічці начинка не вирвалася назовні.Випікайте при 180С близько 30-40 хвилин, щоб пиріг добре зарум'яниться. Остудіть і нарізайте.
|