Продається зараз на ринках айва, я все ніяк не могла докласти, ну для чого її люди купують? І ось знайшла кілька цікавих рецептів, зупинюся на одному - айвовая пастила. Все дуже просто готується і можу собі тільки уявити, на скільки смачною пастила виходить.)) Так от, айву треба нарізати шматочками і зварити на пару. Саме на пару, так в оригінальному рецепті сказано! Потім м'яку айву треба або пропустити через сито або подрібнити блендером, загалом треба зробити з розм'якшеною пюре айви.
Перекладаємо пюре в каструльку і цукру всипаємо (один до одного, тобто пюре на око або на вагах зважуємо). Варимо на дуже повільному вогні, маса повинна сильно загуснути і в ідеалі вона повинна від стінок каструльки відставати.
Густу зварену пастилу треба рівним шаром викласти в яку-небудь ємність і сушити пару днів. Щоб швидше висохла пастила, можна в духовці потримати (не жаркою). Потім кубиками красивими нарізаємо і в пудрі обвалюємо. Всі! Зберігаємо в папері або в баночці.
|