«Картопляні кульки для гарнірів»: 800 г картоплі 50 г вершкового масла 1 сире яйце для пюре червоний і чорний мелений перець, сіль за смаком 40 р пшеничного борошна рослинна олія для смаження у фритюрі. Картоплю вимийте, очистіть, відваріть до напівготовності і злийте воду. Не даючи охолонути, швидко і ретельно розітріть дерев'яною маточкою. Додайте попередньо розтоплене гаряче вершкове масло, сире яйце, посоліть і поперчіть за смаком, ще раз гарненько розітріть і перемішайте. Сформуйте з теплого картопляного пюре невеликі кульки. Обваляйте їх у борошні і запаніруйте в пшеничного борошні вищого сорту. Рослинна олія розігрійте до кипіння на великій сковороді з високими бортами або в каструлі і обсмажте в ньому картопляні кульки до золотистого кольору. Подавайте на стіл гарячими, прикрасивши свіжою зеленню.
|