«Фаршировані баклажани по-вірменськи»: Баклажани 1 кілограм Фарш яловичий 500 грам Перець свіжий 3 штуки Цибуля ріпчаста 2 штуки Томатна паста 1 ст. ложка Сіль за смаком Зелень за смаком. Цибулю чистимо, баклажани та перці моєму. Баклажани чистимо так, як показано на фото. Обсмажуємо перці і баклажани цілком до м'якості. Паралельно цьому, в іншій сковороді тушкуємо цибулю і фарш. Тушкуємо хвилин 15 на середньому вогні, в кінці солимо і перчимо за смаком. Другу цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо у вершковому маслі до прозорості. Потім додаємо до цибулі томатну пасту і зелень. Перемішуємо, тушкуємо 2-3 хвилини — і знімаємо з вогню. Обсмажені баклажани надрізаємо уздовж, роблячи такий кишеньку. Фаршируємо баклажани фаршем, з обсмаженою цибулею. Викладаємо фаршировані баклажани у форму для запікання, кладемо туди ж обсмажені перці, заливаємо все томатною пастою з цибулею і зеленню — і в духовку. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
|