Головна » Статті » Рецепти

Запечені яблука з інжиром
Такий простий у приготуванні і разом з тим має досить незвичайний і навіть святковий смак десерт можна подавати відразу ще теплим, але можна і приготувати заздалегідь - такі яблука дуже добре зберігаються в холодильнику.
Список необхідних для приготування цих ласощів інгредієнтів: чотири великих яблука (бажано вибрати тверді і солодкі яблука, дуже підійде сорт "Голден"), три штучки свіжого, шість штук сушеного інжиру, дві столові ложки фісташок, половина чайної ложки кориці, ванілі, три столові ложки води, три столові ложки рому або коньяку.
Свіжий інжир необхідно розрізати на половинки і вийняти з нього ложкою всю м'якоть. Фісташки потрібно крупно порубати, а сушений інжир порізати на дуже маленькі кубики. Всі ці інгредієнти змішати, додати до них корицю і ваніль.
Яблука слід вимити, зрізати з них верхівку (приблизно на 2 сантиметри) і акуратно вийняти з них серцевину, не пошкодивши при цьому стінки і дно яблука. Потім наповнити підготовлені таким чином яблука начинкою з інжиру і фісташок, після чого накрити зрізаними верхівками.
Перекласти яблука у форму і полити водою і ромом або коньяком. Форму з яблуками поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Просмотров: 676
Категория: Рецепти |
| Теги: яблука

Рекомендовані рецепти:

Торт "Ласун"
Рулет з лимоном
"Рафаелло" з курячої грудки з кедровими горішками
Гострий суп з квасолею
Готуємо бісквітне тісто
Рибний паштет з овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: