Варення з моркви, лимонів і бутонів календули (рецепт)
Другий варіант приготування варення з моркви: з бутонами календули і додаванням свіжих лимонів. Уявляю, який незвичайний аромат виходить від кінцевого готового продукту, адже тут і аромат кольором і аромат лимонів присутній. Необхідні продукти для приготування: десять бутонів квітів календули, морквини один кілограм цукру один кілограм і два невеликих лимона. Води потрібно рівно пів літра.
Приготування: моркву слід почистити, помити, однаковими кубиками нарізати і в киплячій воді хвилини три витримати, дати воді стекти. З лимонів шкірку зчищаємо або ж ретельно зі щіткою моєму їх і не знімаємо шкірку. Нарізаємо їх соломкою, бутони календули промиваємо і до лимонної соломці додаємо, заливаємо водою і п'ять хвилин відварюємо. Додаємо до лимонам і бутонам остиглі шматочки моркви і варимо, сюди ж весь покладений всипаємо цукор. Варимо до повної готовності (і морквини і бутонів). Часу точно не вказується, певно треба буде на свій смак орієнтуватися.