Дуже смачне варення з гарбуза, красивого бурштинового кольору і з нотками цитрусових в смаку. Готується вона просто і немає тривалих виснажливих процесів варіння, правда варити його треба в три прийоми, але всі три в один день. Інгредієнти: кілограм очищеної гарбуза, кіло триста цукрового піску, один лимон (але і без нього, перевірте, варення дуже смачним виходить), води триста мл
Як готувати: гарбуз треба нарізати красивими однаковим кубиками, окремо варимо сироп з води і цукру. Заливаємо шматочки гарбуза звареним сиропом і нехай він охолоне. Як тільки сироп охолоне - ставимо ємність на вогонь і варимо сім хвилин. Знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути. Після цього нарізаємо тонкою соломкою промитий лимон і до варенню відправляємо, проварюємо ще сім хвилин.
Після цього у гарячому вигляді розливаємо гарбузове варення з чистим баночках і закатуємо кришками. Якщо ви не хочете влаштовувати, то прикривайте баночку пластмасовою кришкою і зберігаєте варення в холодильнику.