Список необхідних для приготування продуктів: для тіста - один стакан холодної води, близько трьох склянок пшеничного борошна, одне куряче яйце і щіпка солі; для начинки - яблука (бажано брати не дуже кислі і не дуже солодкі - середні), цукор і кориця. Замісити тісто на вареники з борошна, води, яйця і дрібки солі, а потім прибрати його хвилин на 20 в холодильник. За цей час приготувати начинку для вареників: яблука помити, обсушити і натерти на крупній тертці. Додати до них цукор і корицю. Яблука можуть пустити сік, тому їх слід перекласти в друшляк, щоб зайва рідина з начинки могла стікати. Дістати тісто і тонко розкачати його, а потім стаканчиком відповідного розміру (або чим-небудь іншим) вирізати з тіста круглі заготовки для майбутніх вареників. У кожен вийшов кружечок покласти трохи начинки з яблук і защепити краї (для цієї мети можна скористатися виделкою). Підготовлені вареники можна прибрати в морозилку або відразу ж відварити протягом п'яти хвилин. Подавати зі сметаною і цукром.
|