Головна » Статті » Рецепти

Торт Медовий поліно
Торт Медовий поліно:

Для тіста:
мед 80-90гр (2-3ст.л.)
цукор-2/3 склянки
борошно 2,5-3стакана
яйця 3шт
сода 0,5 ч. л.
Для крему:
сметана 15% 800мл
сирна маса 600гр
цукор 1 стакан.

Злегка збити яйця з цукром і рідким медом. Додати гашену соду (іноді заміняю розпушувачем, різниці не помітила). Всипати борошно і замісити м'яке пластичне тісто. Через меду воно може злегка липнути до рук. Розділити тісто на 3 частини. Кожну з частин розкачати на присипаному борошном столі в прямокутний пласт, товщиною близько 0,5 см (зручно працювати відразу на пергаменті, який потім досить просто перенести на деко). Пласт нарізати смужками шириною 1-1,5 см і розсунути, щоб вони не злиплися при випічці. Випікати смужки в нагрітій до 220градС духовці до рум'яного кольору (близько 5-6 хвилин). Вийняти і гарячими підрівняти під потрібний розмір. також вчинити з рештою частинами тесту. Для крему збити сметану з цукром, додати сирну масу і перемішати. Форму для кексу застелити плівкою або фольгою так, щоб звисали краю. На дно викласти шар крему і зверху палички, потім шари повторювати до верху форми. Загорнути краї фольги і прибрати торт в холодильник не менше ніж на 8-10 годин (у мене торт насичують добу). За цей час волога з сметани просочить палички, вони стануть м'якими, а крем при цьому ущільниться. Перед подачею вийняти торт з холодильника, розгорнути верх торта, накрити рівною обробною дошкою і акуратно перевернути, зняти фольгу. Прикрасити сіткою розтопленого шоколаду. Перенести торт на сервірувальне блюдо і прикрасити ягодами і м'ятою.

Просмотров: 610
Категория: Рецепти |
| Теги: крему, торт

Рекомендовані рецепти:

Грибний "біфштекс"
Гречка з консервованим тунцем
Лимонно-морквяне ласощі
Булочки по 3 копійки, вони ж "Столичні"
Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Сирно-овочева паста
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: