Телятина тушкована з баклажанами: 700 г телятини на ребрі 1 великий цибулю-порей або 2 звичайні цибулини 2 невеликих баклажана 1 склянку томатного соку сіль, перець, приправи рослинна олія для смаження. М'ясо порізати, обсмажити до рум'яної скоринки, перекласти в каструлю, залити невеликою кількістю води, довести до кипіння, зняти піну, зробити маленький вогонь, накрити кришкою і тушкувати 1,5 години до повної готовності м'яса, посолити. Баклажани порізати кільцями, якщо крупні — півкільцями, залити холодною підсоленою водою і залишити на 1 годину або більше. Потім воду злити, баклажани обсмажити на рослинному маслі (краще готувати у великому сотейнику) перекласти на тарілку. Порей або ріпчаста цибулю порізати, обсмажити, додати баклажани, посолити, приправити за смаком, залити томатним соком, можна додати трохи соєвого соусу. М'ясо з бульйону перекласти до баклажанів, додати трохи бульйону, все акуратно перемішати, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.
|