Головна » Статті » Рецепти

Смажена качка з соусом з портвейну
Ідеальне різдвяне блюдо - ранку з соусом з портвейну з грушами та замороженої вишнею. Дуже смачно, але калорійно.
Список продуктів: качка, вагою два кілограми, парочка груш, чайна ложка цукру, три столів. ложки портвейну, перець, кілька цибулин, сухий чебрець, сіль і сто грамів замороженої вишні.

Процес приготування:

Качку гарненько промиваємо і сушимо рушником. Потрошки зберігаємо для бульйону. Зайвий жир прибираємо, а шкіру часто-часто наколюємо виделкою. Натираємо качку всередині сумішшю солі і чебрецю.

Розігріваємо духовку до 180 гр. Качечку кладемо на деко з гратами, зверху натираємо сіллю і перцем, посипаємо дрібкою чебрецю і смажимо 2.5 години, ложкою прибираючи жир.
Качині потрошки заливаємо літром води, знімаємо пінку і повільно варимо 1.5 години. Бульйон проціджуємо і відливаємо 200 мілілітрів.

Груші миємо, розрізаємо на чотири частини і виймаємо серединку. Викладаємо їх форму, посипаємо цукром і запікаємо півгодини.

Заздалегідь розморожуємо вишню в плюсовій камері холодильника. Цибулю чистимо, дрібно рубаємо. На сковорідці розігріваємо трохи качиного жиру, смажимо цибулю, заливаємо бульйоном з потрухів і портвейном, додаємо вишню і тушкуємо 5 хв.

Розрізаємо качку на шматочки, прикрашаємо грушами і подаємо з соусом.
Просмотров: 606
Категория: Рецепти |
| Теги: качку, портвейну

Рекомендовані рецепти:

Салат "Цезар" (рецепт)
Горіхово-кавовий пиріг
Млинці з зеленою цибулею
Салат з авокадо і бекону
М'ятне печиво "Мохіто"
Морквяно-апельсиновий пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: