Головна » Статті » Рецепти |
Смажена качка з соусом з портвейну
Ідеальне різдвяне блюдо - ранку з соусом з портвейну з грушами та замороженої вишнею. Дуже смачно, але калорійно. Список продуктів: качка, вагою два кілограми, парочка груш, чайна ложка цукру, три столів. ложки портвейну, перець, кілька цибулин, сухий чебрець, сіль і сто грамів замороженої вишні. Процес приготування: Качку гарненько промиваємо і сушимо рушником. Потрошки зберігаємо для бульйону. Зайвий жир прибираємо, а шкіру часто-часто наколюємо виделкою. Натираємо качку всередині сумішшю солі і чебрецю. Розігріваємо духовку до 180 гр. Качечку кладемо на деко з гратами, зверху натираємо сіллю і перцем, посипаємо дрібкою чебрецю і смажимо 2.5 години, ложкою прибираючи жир. Качині потрошки заливаємо літром води, знімаємо пінку і повільно варимо 1.5 години. Бульйон проціджуємо і відливаємо 200 мілілітрів. Груші миємо, розрізаємо на чотири частини і виймаємо серединку. Викладаємо їх форму, посипаємо цукром і запікаємо півгодини. Заздалегідь розморожуємо вишню в плюсовій камері холодильника. Цибулю чистимо, дрібно рубаємо. На сковорідці розігріваємо трохи качиного жиру, смажимо цибулю, заливаємо бульйоном з потрухів і портвейном, додаємо вишню і тушкуємо 5 хв. Розрізаємо качку на шматочки, прикрашаємо грушами і подаємо з соусом. | |
Просмотров: 606 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |