Смачний лимонний крем: 2 лимона, 2 яйця, 40 г вершкового масла, 100 р цукру, і при бажанні трішки ванілі. Очищаємо від шкірки лимони (частину цедри можна потерти на дрібній тертці і додати в крем для запаху), вичавлюємо сік з лимонів, змішати з цукром до повного розчинення останнього. Пробуємо. Не вистачає цукру — додаємо. Яйця збиваємо окремо (краще вручну, не міксером), проціджуємо через сито, додаємо лимонний сік з цукром. Знову ретельно перемішуємо. Якщо ви не любите цедру або просто хочете абсолютної однорідності крему, то дайте крему постояти хвилин 20, а потім процідіть його – тоді непотрібну цедру можна буде викинути, а ваш крем буде найніжнішим. Переливаємо вкуснотень в каструлю, додаємо масло і варимо до загустіння, не забуваючи заважати. Розливаємо в баночки, прив'язуємо бантики і насолоджуємося!
|