Хто любить солодке? Я люблю і дуже люблю солодку ковбаску, раніше продавали в кондитерських магазинах таку ковбаску, упаковану в фольгу. Зараз теж можна знайти в продажу, але смак зовсім не той, рослинні жири і барвники, замінники всього... В загальному краще і простіше самостійно ковбасу солодку приготувати. Потрібні такі інгредієнти: половина банки згущеного молока, печива (можна будь-яке) триста грам, дві ложки цукру і ложки какао порошку, сто грамів вершкового масла і дві ложки молока (свіже молоко). Ще потрібні горішки волоські, приблизно три великих жмені очищених горіхів (або одне блюдце).
Какао порошок треба в молоці розчинити, для цього можна молоко злегка підігріти, додати цукор. Горіхи порубати ножем, печиво на дрібні шматочки подрібнюємо (блендером або пальцями). Змішати розтоплене масло з горіхами,печивом, згущене молоко сюди ж вливаємо, перемішує. Як тільки молоко з какао порошком охолоне - виливаємо його в загальну масу. Залишається зліпити тонку ковбаску і в холодильник (в плівочці) укласти на застигання. Приємного!