Гарячі бутерброди. Їх можна приготувати і з свіжого хліба, але в черствому є своя принадність, після духовки він стає м'яким всередині, а зовні утворюється щільна хрустка скоринка. Найпростіший варіант - натерти скибочки хліба часником, побризкати олією, покласти кружечки помідорів, шинку, сир і запекти в духовці. Начинка для курки. Шматочки черствого хліба натирають часником, солять, перчать, обвалюють у спеціях і начиняють ними курку. Всі запікається в духовці. Таке блюдо дуже популярним на півдні Франції. Панірувальні сухарі. Хліб нарізати невеликими шматками і подрібнити у кухонному комбайні або в блендері. Така паніровка буде набагато смачніше і корисніше, ніж куплена в магазині. Грінки. Про них забувати не можна. Нарізаний хліб мачає в молоко з яйцем і обсмажується в рослинному маслі. Грінки роблять і солодкі і солоні, їх подають з варенням, згущеним молоком, овочевим салатом. Не дуже корисний, але дуже швидкий і досить ситний сніданок. І нарешті, просто розігрійте скибочки черствого хліба в тостері - ароматний запах гарячого підсмаженого хліба нікого не залишить байдужим і проблема незабаром буде вирішена.