Головна » Статті » Рецепти

Пісні булочки з родзинками
Тісто для булочок готується на воді і без яєць. За рахунок складання-розкачування воно виходить схожим на листкове, і булочки будуть скоріше нагадувати слойки з родзинками.

Ось що нам знадобиться з продуктів:

Склянку теплої водички
Чайна ложка сухих дріжджів
Три - чотири столові ложки цукру (за смаком, можна і більше)
Дві столових ложки рослинного масла
Половина чайної ложки солі
Пакетик ванільного цукру
Половина склянки родзинок
Приблизно три склянки борошна

Дріжджове тісто готується безопарним способом. Спочатку ми розпарювала родзинки - заливаємо його гарячою водою на п'ять хвилин, потім воду зливаємо, родзинки обсушуємо і перемішуємо з дрібкою борошна.
Просторий посуд просіваємо склянку борошна, додаємо сіль і цукор, дріжджі, ванільний цукор. Вливаємо тонким струмком теплу воду. Розмішуємо і залишаємо на деякий час, щоб дріжджі почали «працювати». Як з'являться бульбашки - додаємо рослинне масло, родзинки і решту борошна. Замішуємо тісто, ставимо його в тепло на годину.
Тісто викладаємо на посипаний борошном стіл. Розгортаємо в пласт. Змащуємо рослинним маслом і загортаємо до середини одну частину, потім трохи внахлест на неї другу. Ще раз розкачуємо, але не дуже тонко. Знову змащуємо маслом і так само складаємо.
Тепер ріжемо тісто на шматочки і кожен раз перекручуємо (як бантик). Викладаємо на деко, даємо підійти і випікаємо на середньому вогні до рум'яного кольору. Готові булочки посипаємо цукровою пудрою.
Просмотров: 893
Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, тісто

Рекомендовані рецепти:

Брокколі з беконом і макарони-черепашками
Бабця яблучна
Печиво "Кураб'є Бакинське"
Пиріг-рулет з грибами
Імбирний чай
Омлет з сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: