Печиво можна зробити тільки з шоколадом або обваляти його в подрібнених горішках. В тісто додається мелений мигдаль, який надає печінкою приємний смак і тонкий аромат. Інгредієнти: одне яйце, 70 г вершкового масла, 70 г цукру, чайна ложка ванільного цукру, половина чайної ложки розпушувача, три столових ложки меленого мигдалю, 200 грам борошна, половина плитки шоколаду.
Мелений мигдаль можна зробити самим - розмолоти в кавомолці або в блендері мигдальні горішки в борошно. Якщо мигдалю немає, його можна замінити будь-якими горіхами, але смак печива вже буде іншим. Вершкове масло розтоплюємо, даємо охолонути і змішати з яйцем, цукром, ванільним цукром і борошном (її просіяти і змішати з розпушувачем). Вимішуємо тісто. Відокремлюємо від нього маленькі шматочки і надаємо їм форму жолудів. Викладаємо на деко, ставимо в духовку, випікаємо на середньому вогні до золотистого кольору. Ставимо каструльку з шоколадом на водяну баню, розтоплюємо його. Печиво одним кінцем мачає в шоколад, можна відразу ж обваляти в подрібнених горішках або вафельної крихти. Викладаємо печиво на решітку щоб шоколад повністю застиг.