Головна » Статті » Рецепти |
Печиво «Аннушка»
Рецепт цього печива ще з радянських часів і трохи нагадує терті пляцки. Але готується він у три шари, виходить не таким сухим за рахунок додавання безе. Смачно, у мене його дуже люблять. Склад: Три склянки борошна Чотири яйця 5 ст. ложок цукру в тісто і ще 6 - 7 для білків 200 грамів маргарину або вершкового масла Половина чайної ложки соди (погасити оцтом) Волоські горіхи Будь-яке варення або повидло Варення краще брати кисленькое - з чорної смородини ідеально підходить. Чи можна сливовий джем, вишневе варення. Якщо варення буде солодке, то в тісто покладіть менше цукру. Горішки потрібно підсушити і розтовкти в ступці. Або порубати ножем. Масло (в оригінальному рецепті - маргарин) розтопити, остудити. Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти з цукром, додати до масла. Всипати борошно, гашену соду, замісити тісто. Розділити його на три частини (одна повинна бути більше за інших). Одну частину розкачуємо за розміром дека, інші прибираємо ненадовго в морозилку (поки смажите горішки і збиваєте білки). Білки збиваємо з цукром в піну. Перекладаємо тісто на посипаний борошном деко. Зверху змащуємо варенням (не шкодуйте). Натираємо на крупній тертці одну частину тіста. Заливаємо половиною збитих білків. Натираємо другу частину тіста, заливаємо рештою білками і посипаємо меленими горішками. Ставимо в духовку, печемо на середньому вогні 40 хвилин. Гарячим розрізаємо на шматочки і даємо охолонути. Може здатися що рецепт складний, але насправді робиться все досить швидко і просто. | |
Просмотров: 1438 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |