Головна » Статті » Рецепти

Печиво «Аннушка»
Рецепт цього печива ще з радянських часів і трохи нагадує терті пляцки. Але готується він у три шари, виходить не таким сухим за рахунок додавання безе. Смачно, у мене його дуже люблять.
Склад:
Три склянки борошна
Чотири яйця
5 ст. ложок цукру в тісто і ще 6 - 7 для білків
200 грамів маргарину або вершкового масла
Половина чайної ложки соди (погасити оцтом)
Волоські горіхи
Будь-яке варення або повидло

Варення краще брати кисленькое - з чорної смородини ідеально підходить. Чи можна сливовий джем, вишневе варення. Якщо варення буде солодке, то в тісто покладіть менше цукру. Горішки потрібно підсушити і розтовкти в ступці. Або порубати ножем.
Масло (в оригінальному рецепті - маргарин) розтопити, остудити. Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти з цукром, додати до масла. Всипати борошно, гашену соду, замісити тісто. Розділити його на три частини (одна повинна бути більше за інших).

Одну частину розкачуємо за розміром дека, інші прибираємо ненадовго в морозилку (поки смажите горішки і збиваєте білки). Білки збиваємо з цукром в піну.
Перекладаємо тісто на посипаний борошном деко. Зверху змащуємо варенням (не шкодуйте). Натираємо на крупній тертці одну частину тіста. Заливаємо половиною збитих білків. Натираємо другу частину тіста, заливаємо рештою білками і посипаємо меленими горішками. Ставимо в духовку, печемо на середньому вогні 40 хвилин. Гарячим розрізаємо на шматочки і даємо охолонути.
Може здатися що рецепт складний, але насправді робиться все досить швидко і просто.
Просмотров: 1285
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, частину

Рекомендовані рецепти:

Пиріг з куркою, рікотою та шпинатом
Фруктові цукерки
Торт "Медове поліно"
Райдужні меренги
Оладки з чорницею
Імбирне печиво "Як з Икеи"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: