Овочеві бутерброди смачні, поживні і корисні. Вони готуються на основі овочів, але цього не треба бояться, оскільки будь-який овочевий бутерброд не нехтує хлібної і олійно-сирної основою. Елементарний бутерброд з овочів готується дуже просто. На вершковому маслі обсмажується натерта моркву і дрібно порізану цибулю, після чого отримана маса наноситься на будь-шматочок хліба, змащений маслом. Морквяно-цибулевий бутерброд можна прикрасити зеленню за смаком.
Досить смачний і в якомусь сенсі елітний бутерброд виходить з томатів і козячого сиру. Готується він зовсім просто: шматочок хліба намазується козячим сиром (тонко), поверх нього кладуть кружечок томату, томат видавлюється ще трохи сиру, на який кладеться розрізана навпіл маслинка і зелень. Замість козячого сиру можна використовувати суміш із звичайного сиру і вареної моркви, пропущених через тертку, і дрібно порізаного часнику.
Овочевий бутерброд з огірком готується елементарно: білий хліб змащується майонезом, поверх якого кладуть кружечки свіжого огірка і зелень.
|