Таким способом можна приготувати будь-яке м'ясо, тільки трохи коректувати час приготування. Можна взяти м'якоть, або з кісточкою, навіть ребрышки.Сначала м'ясо маринуємо з суміші дрібно нарізаної цибулі, солі, перцю чорного і червоного) і улюблених сухих прянощів, на ваш вибір і смак - базилік, коріандр, кріп, імбир. Якщо свинина, то досить і 15-20 хв для маринування, яловичину або баранину краще витримати 2-3 години. Потім викладаємо м'ясо з деко або сковороду з добре розігрітим маслом, ретельно обсмажуємо, перевертаючи шматки до утворення скоринки. Можна це робити і в духовці, не на плиті. Тепер треба налити трохи кип'яченої води (окропу) і прикрити ємність кришкою, щоб м'ясо не було сухим. Потомив хвилин 10, розводимо столову ложку борошна в холодній воді, виливаємо до м'яса, дуже добре додати склянку сухого червоного вина, якщо такого немає, то пару ложок томатної пасти. Все перемішуємо і нехай ще хвилин 5 покипить в соусі під кришкою.
|